Valgevene: otsust Vene õhuväebaasi kohta ei ole

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgevene ja Venemaa presidendid: Aleksandr Lukašenko (vasakul) ja Vladimir Putin.
Valgevene ja Venemaa presidendid: Aleksandr Lukašenko (vasakul) ja Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Küsimus Venemaa õhujõudude baasi loomise kohta Valgevene territooriumil jääb esialgu lahtiseks, ütles Valgevene kaitseminister Andrei Ravkav reedel Minskis ajakirjanikele.

«Mitte midagi ei ole muutunud. Küsimust ei arutatud ja ilmselt ei arutatagi,» ütles Ravkav.

Enne Vene presidendi Vladimir Putini ja Valgevene presidendi Aleksandr Lukašenko detsembrikuiseid läbirääkimisi eeldas Venemaa presidendi pressisekretär Dmitri Peskov , et «ilmselt on päevakorras ka sõjalis-tehnilist koostööd puudutavad küsimused.»

Läbirääkimiste tulemuste kohta märkis Putin, et Venemaa ja Valgevene arendavad edaspidigi tihedat sõjalist ja tehnilist koostööd.

Putin andis septembris välis- ja kaitseministeeriumile ülesande rääkida Valgevenega läbi ja kirjutada alla leping Valgevenesse Venemaa õhujõudude baasi loomiseks.

Venemaa valitsuse sõnul pidi see leping soodustama liitriigi piiri ja õhuruumi ühist kaitsmist ning looma Venemaa ja Valgevene ühise õhukaitsesüsteemi. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles