Poola võimud korraldasid haarangu Varssavi luurekeskuses

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees Poola lipuga.
Mees Poola lipuga. Foto: SCANPIX

Poola võimud korraldasid reedel haarangu Varssavis asuvas Poola-Slovakkia NATO vastuluurekeskuses, mille järel lasi valitsus lahti selle juhtivtöötajad.

Keskuse vallandatud juhi kolonel Krzystof Dusza sõnul korraldati haarang reede varahommikul.

Dusza sõnul on intsidendist teavitatud ka Slovakkiat ning teisi Poola välispartnereid.

Poola kaitseministeeriumi sõnul on ametisse määratud uus keskuse juht, kolonel Robert Bala, kuid pikemalt toimunut ei selgitanud.

Dusza sõnul on ta jätkuvalt keskuse juhiks, kuna tema ametist tagandamine vajab Poola ja Slovakkia valitsuste konsensust.

Poola asekaitseministri Bartosz Kownacki sõnul vallandati juhtivtöötajad juba nädal aega tagasi ning nad on jäänud ametisse ebaseaduslikult, eirates otseseid korraldusi.

Endine kaitseminister Tomasz Siemoniak on intsidendi eest Slovakkia ees vabandanud, kutsudes haarangut pretsedendituks skandaaliks.

Praegune kaitseminister Antoni Macierewicz viis 2006. aastal läbi samasugused massivallandamised luuretöötajate seas, olles tollal Poola asekaitseminister.

NATO esindaja sõnul pole keskuse näol tegemist allianssi institutsiooniga ega pole selle poolt akrediteeritud, vaid alliansi ja keskuse suhted piirduvad koostööga.

Poola liitus NATOga 1999. ning Slovakkia 2004. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles