Türgi peaminister: ma naeran Putini avalduste peale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahmet Davutoğlu.
Ahmet Davutoğlu. Foto: AFP/SCANPIX

Türgi peaminister Ahmet Davutoğlu teatas, et tema riigi valitsus ei võta tõsiselt Venemaa presidendi Vladimir Putini karme kommentaare ning ei vasta neile samal moel – ebadiplomaatiliste ja solvavate märkuste kaudu. 

«Võib-olla tunneb ta nostalgiat oma vanade KGB-päevade järele,» ütles Davutoğlu Putinist kõneledes. «Aga KGB on ammu läinud. Nõukogude stiilis propaganda ajastu on ajalugu. Maailm mõnitab sarakastiliselt iga märkust, mis ta (Putin) teeb. Me ei saa seda tõsiselt võtta,» rääkis peaminister ajakirjanikele pärast naasmist visiidilt Brüsselisse.

«Putini avaldused ei sobi moodsasse maailma või Türgi-Vene suhetesse. Nii et selle asemel, et tema väidetele samal moel vastata, ma lihtsalt naeran. Võtta tema väiteid tõsiselt oleks solvang,» jätkas türklane.

Venemaa president süüdistas varasemalt Türgit islamiseerumises ning äritehingutes terrorirühmitisega Islamiriik (ISIS). «Ma olen juba öelnud, et Putini süüdistused on Pravda valed ja Nõukogude propaganda sünnitis,» kommenteeris Davutoğlu. «Kui ma vaatan Putinit, siis ma ei näe Venemaad kui riiki, mis on saanud üle külmast sõjast ning muutunud küpseks demokraatiaks. Ma näen vana Nõukogude mentaliteeti, mis kõneleb poliitbüroo nimel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles