Air France'i lennuk tegi kahtlase seadeldise tõttu hädamaandumise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Air France'i lennuk tegi lõhkeseadeldise tõttu Keenias hädamaandumise
Air France'i lennuk tegi lõhkeseadeldise tõttu Keenias hädamaandumise Foto: Edwin Kana/AP

Lennukompanii Air France'i lennuk tegi ööl vastu tänast teel Mauritiuselt Pariisi pardalt avastatud kahtlase seadeldise tõttu Keenias hädamaandumise, kinnitas kohalik politsei.

Kohaliku aja järgi kell üheksa õhtul (19.00 Eesti aja järgi) Mauritiuselt õhku tõusnud lennuki pardal oli 459 reisijat ja 14 meeskonnaliiget. Lend AF 463 pidi jõudma Pariisi Charles de Gaulle'i lennujaama pühapäeva hommikul kell 5.50 (6.50 Eesti aja järgi).

Lennuk maandus kohaliku aja järgi ühe paiku öösel (23.37) Mombasa Moi rahvuvahelisel lennuväljal. «Lennuk palus luba hädamaandumiseks, sest tualettruumist leiti seadeldis, mida peeti pommiks. Lennuk maandus turvaliselt ja kõik reisijad evakueeriti,» ütles politsei pressiesindaja Charles Owino.

«Kohale kutsuti mereväe ja CID pommieksperdid, kes võtsid seadeldise kaasa, et selgitada välja, kas selles on lõhkeainet,» rääkis Owino vahetult pärast lennuki maandumist.

Keenia ametivõimude teatel kuulatakse leiuga seoses üle kuut reisijat, kellest üks avastas seadeldise.

Briti leht Independent kirjutas, et politsei teatel on kaks kahtlusalust kinni peetud.

Kella nelja paiku Eesti aja järgi muutsid Keenia ametivõimud oma seisukohta ja väitsid, et seadeldise puhul oli tegemist «mängupommiga».

Kui algselt teatas ka Keenia lennujaama esindaja Facebookis, et tegemist oli pommiga, siis hiljem muudeti postitust nii, et postituses kordunud sõna «pomm» (bomb) asendati «kahtlase esemega» (suspicious object).

Parandatud postitus:

We confirm of an emergency landing by Air France's flight from Mauritius at Moi Int'l Airport this morning after reports...

Posted by Kenya Airports Authority on Sunday, December 20, 2015

Esialgne postitus:

Foto: Kuvatõmmis

Air France'i juht Frederic Gageyet rääkis BBCle, et kahtlase eseme näol oli tegu papist, paberilehtedest ja köögitaimerist kokku pandud objektiga, mis oli asetatud tualettruumi peeglile.

Gageyet lisas, et seadeldis ei sisaldanud lõhkeainet ja seda ei oleks avastatud lennueelse turvakontrolli käigus.

Ta tänas lennuki meeskonda ja Keenia ametivõime selle eest, kuidas intsidenti käsitleti. Prantsusmaa on pärast 13. novembri Pariisi sündmusi pommirünnakute ja tulistamisohu suhtes endiselt kõrgendatud valmisolekus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles