Karabahhis hukkus 18 Armeenia sõdurit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mägi-Karabahhi sõdurid.
Mägi-Karabahhi sõdurid. Foto: SCANPIX

Aserbaidžaani relvajõud tapsid nädala jooksul Armeenia-Aserbaidžaani rindejoone mitmes sektoris kokku 18 Armeenia sõdurit, teatas Aserbaidžaani kaitseministeerium pühapäeval.

«Aserbaidžaani relvajõudude üksused tegid eile kindlalt lõpu vaenlase provokatsioonikatsetele mitmes rindesektoris ja andsid erineva kaliibriga relvadest täppislööke vaenlase positsioonidele,» ütles ministeeriumi pressiteenistus. Laupäeval tapeti vähemalt kaks sõdurit ja neli sai haavata.

Nädala jooksul on saanud surma 18 ja haavata 20 Armeenia sõdurit, lisati avalduses. Langes ka üks Aserbaidžaani sõdur.

Samal ajal kohtusid Šveitsis Bernis Armeenia president Serž Sargsjan ja Aserbaidžaani riigipea Ilham Alijev, et jõuda lahenduseni konfliktis separatistliku Mägi-Karabahhi piirkonna üle.

Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsioon (OSCE) teatas hiljuti, et Mägi-Karabahhi vastasseis on jõudnud punkti, kus status quo tagamine on muutunud võimatuks.

Mägi-Karabahh on enamasti armeenlastega asustatud endine Aserbaidžaani autonoomne oblast, mille staatuse üle puhkes 1980. aastate lõpus relvastatud konflikt aserite ja armeenlaste vahel. Lahingutes hukkus hinnanguliselt 30 000 inimest ning ala läks Armeenia ja kohalike separatistide kontrolli alla.

Septembris kasutasid konfliktipooled esimest korda kahe aastakümne jooksul raskerelvastust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles