Pildid: Hiina maalihkes on vähemalt 91 inimest kadunud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hiina lõunaosas Guangdongi provintsis Shenzheni linna tööstuspiirkonnas eile aset leidnud maalihkes jäi 33 hoonet mudalaviini alla ning vähemalt 91 inimest on õnnetuses kadunud.

Õnnetus sai alguse, kui ehitusjäätmed koos mudaga liikuma hakkasid ning teel oleva enda alla matsid, edastab Reuters.

Hiina maa- ja loodusvarade ministeeriumi andmetel oli tsement ja teised ehitusjäägid paigutatud kahe aasta jooksul 100 meetri kõrguse mäekülje alla. Viimasel paaril nädalal olid piirkonnas tugevad paduvihmad, mis pinnast pehmendasid ja mäekülje ebastabiilseks muutsid.

Lõpuks vajus niiske muda ehitusjäätmetele peale ja tõmbas need kaasa.

«Ehitusjäätmed olid paigutatud valesti ja selle tõttu sai mudavool need kaasa viia,» teatas ministeerium.

Võimude andmetel peitis laviin umbes 100 000-ruutmeetrise ala ning kohati ulatus muda paksus kuue meetrini.

Mudalaviini liikumist näinud inimesed põgenesid, kuid mitte kõik ei pääsenud kiiresti liikunud muda alt.

Shenzheni linnavalitsuse asejuht Li Yikang teatas pressikonverentsil, et alalt evakueeriti ligi 2000 inimest ning päästetöödel osaleb rohkem kui 1500 inimest.

Telekanali CCTV teatel leidis mudalaviin aset tööstuspiirkonnas ning mudas kannatada saanud hoonete seas on 14 tehase tsehhi, kolm tööliste magalat ja 13 muud ehitist.

Hiina peaminister Li Keqiang andis käsu juhtunut uurida.

Senistel andmetel surnuid ei ole, kuid kuna ligi 100 inimest on kadunud, siis suure tõenäosusega on nende seas hukkunuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles