Meedia: Cameron kavatseb referendumi eel britte ELi kasulikkuses veenda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti peaminister David Cameron.
Briti peaminister David Cameron. Foto: SCANPIX

Briti peaminister David Cameron kavatseb Euroopa Liidu liikmesusreferendumi eel saata valijatele materjale EL-i jäämise plusside kohta, kirjutas ajakirjandus eile.

Cameron peab EL-iga läbirääkimisi Suurbritannia liikmeks jäämise tingimuste üle, 2017. aasta lõpuks toimub Suurbritannias selle üle rahvahääletus.

Osa meediaallikaid on öelnud, et referendum võidakse korraldada juba järgmise aasta keskel.

Ajaleht Telegraph teatas viitega anonüümsetele allikatele, et peaminister kavatseb avaldada dokumendi, mis tutvustab EL-iga peetavate kõneluste kasulikkust Suurbritanniale ning koos sellega vajadust jääda EL-i koosseisu. Ajalehe teatel tutvustas Cameroni nõunik EL-i asjades Mats Persson novembris plaani juhtivatele konservatiividele.

Suurbritannia nõuab EL-is reforme neljas valdkonnas.

Suurimat vastuseisu on liikmesriikides tekitanud Londoni nõue jätta teistest EL-i maadest Suurbritanniasse tööle tulnud migrandid esimeseks neljaks aastaks sotsiaaltoetusteta. Teised riigid peavad seda diskrimineerimiseks.

Lisaks soovib London kaitset euroalasse mittekuuluvatele liikmesriikidele, väljajäämist üha tihedamast liidust, suuremat võimu liikmesmaade parlamentidele ning EL-i bürokraatia vähendamist.

Cameron on lubanud korraldada enne 2017. aasta lõppu referendumi Suurbritannia jäämise üle EL-i ja lubanud seda toetada juhul, kui tal on eelnevalt õnnestunud saavutada Brüsselilt paremad liikmesustingimused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles