Trump: tõestage mulle, et Putin on kedagi tapnud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: AP/Scanpix

Ameerika Ühendriikide Vabariikliku partei presidendikandidaadiks pürgiv miljardär Donald Trump kaitses tele-eetris Venemaa riigipead Vladimir Putinit ning avaldas arvamust, et ta saaks Kremli peremehega suurepäraselt läbi.

Kui telekanal MSBC küsis reedel Trumpilt tema arvamust väidetavalt Kremli poolt korraldatud ajakirjanike tellimusmõrvade osas, oli tema vastuseks: «Ka meie riik korraldab palju tapmisi.»

Pühapäeval ABC eetris olnud intervjuus teatas aga miljardär, et ta ei usu jutte Kremli peremehe mõrvarliku iseloomu kohta. «Kogu aususe juures Putini vastu – te ütlete, et ta on tapnud inimesi. Ma ei ole seda näinud. Ma pole kuulnud, et ta oleks,» väitis Trump.

Ameeriklane palus tuua ajakirjanikel mõni konkreetne näide, mille peale nimetas saatejuht 2006. aastal tapetud Anna Politkovskajat. «Kui ta on tapnud ajakirjanikke, siis minu arust on see kohutav,» vastas Trump. «Aga mitte kunagi pole tõestatud, et ta (Putin) on kedagi mõrvanud. Kuni süüdimõistva otsuseni peaks inimene olema süütu. Vähemalt meie riigis pole tõestatud, et ta oleks ajakirjanikke tapnud.»

Trump ja Putin on varemgi üksteisega komplimente vahetanud. Viimane on kirjeldanud ameerika ärimeest kui «väga värvikat ja andekat inimest». Trump kinnitas pühapäeval taas, et tal oleks Putiniga väga hea klapp ja sellest oleks kasu ka riigile.

«Obama ei saa Putiniga läbi,» ütles Trump.  «Putin ei talu meie presidenti ning see tekitab meile raskusi. Ausalt öeldes ütlesin ma juba kaua aega tagasi: kui Venemaa tahab Islamiriigi maatasa pommitada ja meiega selles liituda, siis minugipoolest. Ma arvan, et see oleks meie jaoks väärtuseks, mitte ohuks,» kõneles Trump. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles