Vene naisaktivist mõisteti kaheks aastaks kolooniasse

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Darja Poljudova
Darja Poljudova Foto: Internet

Krasnodari Oktjabrski rajooni kohus mõistis täna Vene naisaktivisti Darja Poljudova separatismile õhutamise ja ekstremismi eest kaheks aastaks kolooniasse.

Lisaks võeti naise kaitsja sõnul Poljudovalt ära õigus töötada meedias ja õpetada, vahendas Vene uudisteagentuur RIA Novosti.

Poljudova vastu algatati kriminaalasi 2014. aasta augustis pärast katset viia läbi rongkäik «Kubanimaa ühendamise toetuseks» Krasnodaris. Eelmise aasta septembris võeti Poljudova vahi alla, aga juba selle aasta veebruari lõpus vabastati naine kautsjoni vastu eeluurimisisolaatorist.

Liikumise üks põhilisi eesmärke oli Kubanimaa vabariigi loomine Vene föderatsiooni koosseisus või regioonide ja vabariikide autonoomsuse suurendamine, mis vähendaks Kubani piirkonna majanduslikku sõltuvust keskvõimust ning võimaldaks kohalike, eriti etniliste ukrainlaste õiguste kaitsmist.

Poljudova on ka varem Kremliga pahuksisse sattunud. Viimati võeti ta vahi alla tema levitatud lendlehtede pärast, milles kutsus üles võitlema Venemaa ja Ukraina eest ilma Putinita.

Foto: Internet
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles