Las Vegases inimmassi sõitnud naisele esitatakse mõrvasüüdistus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lakeisha Holloway
Lakeisha Holloway Foto: SCANPIX

USA Las Vegase prokuröride sõnul esitatakse mõrvasüüditus naisele, kes möödunud pühapäeval meelega inimmassi sõitis, mille tagajärjel üks inimene elu kaotas.

Politsei sõnul sõitis Oregoni osariigist pärit 24-aastane Lakeisha Holloway kõnniteele paigas, kus oli rohkem kui 100 inimest ning põgenes sündmuskohalt, edastab BBC.

Võimude arvates on tegemist tahtliku otsasõiduga, kuid Holloway motiiv ei ole veel teada.

Lisaks ühele hukkunule sai 37 inimest vigastada, kellest üks on seni haiglas kriitilises seisundis.

Clarki maakonna ametniku John Fudenbergi teatel kaotas juhtumis elu Arizonast Buckeyest pärit 32-aastane Jessica Valenzuela, kes oli Las Vegases töötaval abikaasal külas.

Juhtumi ajal oli lisaks Hallowayle autos ka ta kolmeaastane tütar, kes on nüüdseks lastekaitseametnike hoole all.

Las Vegase kohtuniku Steve Wolfsoni teatel esitatakse Hollowayle  lisaks mõrvasüüdistusele hiljem ka mõrvakatsesüüdistus, lapse hooletusse jätmise ja sündmuskohalt lahkumise süüdistus.

Las Vegase politseijuhi Joe Lombardo arvates ei olnud inimmassi sõitmine terrorirünnak, kuid seda ei ole veel 100 protsenti välistatud, kuna kahtlusalune oli enne juhtumit umbes üks nädal liikunud Las Vegases ringi, elanud autos ja uurinud linnas toimuvat.

Lisaks USA kodankondsusega kannatanutele, on viga saanute seas ka viis kanadalast.

Las Vegase politsei teatel sõitis Holloway kõnniteele kiirusega, mis jäi vahemikku 48 – 64 kilomeetrit tunnis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles