Prantsusmaal nurjati terrorirünnak

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terroristide rünnakute järel kujunesid välja võtmekohad, kuhu toodi lilli. Restoraniakendes oli näha kuuliauke ning Prantsusmaa pealinnas valitses leinameeleolu.
Terroristide rünnakute järel kujunesid välja võtmekohad, kuhu toodi lilli. Restoraniakendes oli näha kuuliauke ning Prantsusmaa pealinnas valitses leinameeleolu. Foto: Jaanus Lensment

Prantsusmaa pealinnast Pariisist edelas asuvas Orleans'i ringkonnas hoiti ära rünnak, millega seoses vahistati eelmisel nädalal kaks inimest, ütles teisipäeval Prantsuse siseminister Bernard Cazeneuve.

«Prantsuse siseluure nurjas eelmisel nädalal Orleans'i piirkonnas kavandatud rünnaku riigiorganite esindajate vastu,» ütles minister.

Kahtlusalused peeti kinni 19. detsembril.

Üks vahistatutest on 20- ja teine 24-aastane ning mõlemad on Prantsusmaa kodanikud, kuigi pärit on nad Marokost ja Togost. Arvatakse, et värbaja ja terrorirünnaku peaorganisaator on Süürias viibiv mees, kes on samuti Prantsusmaa kodanik.

Cazeneuve sõnul on käesoleval aastal riigis õnnestunud ära hoida kokku kümme terrorirünnakut.

Prantsusmaa piirilt on pärast eriolukorra kehtestamist läinudkuiste Pariisi terrorirünnakute järel tagasi saadetud 3414 inimest.

Neil keelati sisenemine seoses ohuga, mida nad endast kujutavad julgeolekule ja avalikule korrale, lausus Cazeneuve.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles