USA laiendas Venemaa sanktsioonide nimekirja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Barack Obama ja Venemaa president Vladimir Putin
USA president Barack Obama ja Venemaa president Vladimir Putin Foto: SCANPIX

USA laiendas teisipäeval Ukraina kriisiga seoses kehtestatud sanktsioonide nimekirja, teatas välisministeerium.

Musta nimekirja lisati 34 eraisikut ja organisatsiooni Ukrainas ja Venemaal. Nimekirjas on kõrvuti Ukraina idaosa venemeelsed ja Venemaa pangajuhid.

USA kinnitusel ei tühistata sanktsioone enne, kui Venemaa hakkab täielikult täitma Minski rahuleppe tingimusi.

EL pikendas Venemaale kehtestatud sanktsioone 21. detsembril kuue kuu võrra kuni 2016. aasta 31. juulini. Euroopa Parlamendi väliskomisjoni esimees Elmar Brok hindas teisipäeval, et Minski leppeid on võimalik täita enne 2016. aasta märtsi ja Venemaa vabaneks siis sanktsioonidest.

Kremli eestkõneleja sõnul kaalub Venemaa vastumeetmete rakendamist.

Vene välisministeerium teatas, et Moskvat sanktsioonide pikendamisega karistada sooviva Euroopa Liidu otsuses puudub igasugune loogika.

«Euroopa Liit üritab igasuguse loogikata karistada Venemaad millegi eest, mis viimasest ei sõltu, ja millega ühendus ise tegeleb,» teatas ministeeriumi pressiosakond esmaspäeval.

«Olukord muutub, kui EL töötab koos Kiieviga Minski lepete rakendamiseks, mis kiideti heaks ÜRO resolutsiooniga N2202,» lisati avalduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles