Uus-Meremaa annab Ühendriikidele välja võimaliku netipiraadi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Internetihai Kim Dotcom.
Internetihai Kim Dotcom. Foto: SCANPIX

Uus-Meremaa kohus otsustas täna, et internetiärimehe Kim Dotcomi võib välja anda Ühendriikidele, kus meest kahtlustatakse muu hulgas rahapesus, väljapressimises ja autorikaitseõiguste rikkumises.

Otsus tegi lõpu neli aastat väldanud kohtuvaidlusele, mille käigus Dotcom ja veel kolm failijagamissaidi Megaupload.com rajajat võitlesid väljaandmise vastu.

Kohtunik Nevin Dawson märkis siiski lisaks, et ta ei näinud mingisuguseid üliveenvad tõendeid, mis väljaandmist toetaksid.

«Vaatame, mis jõuluvanal varuks on,» ütles kohtuotsuse peale Dotcom ise.

Uus-Meremaa justiitsminister Amy Adams peab väljaandmise heaks kiitma.

Dotcom on võidelnud juba alates 2012. aastast Uus-Meremaalt Ühendriikidele väljaandmise vastu.

Ka Kim Schmitzi ja Kim Tim Jim Vestorina tuntud Saksa kodanikku süüdistatakse Ühendriikides muu hulgas rahapesus ja netipiraatluses. Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) väitel on Megaupload.com põhjustanud filmide, telesaadete ja muu materjali ebaseadusliku jagamisega autoriõiguste omanikele enam kui 500 miljoni dollari ulatuses kahju.

Dotcom nimetab Ühendriikide võimude tegevust eksitavaks ja pahatahtlikuks ning väidab, et teda kiusatakse taga USA meelelahutustööstuse ülesandel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles