Ukraina gruusia reformijaid süüdistatakse räpase lisatasu maksmises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grusiinist Odessa kuberner Mihheil Saakašvili.
Grusiinist Odessa kuberner Mihheil Saakašvili. Foto: SCANPIX

Umbes 70 Odessa oblastivalitsuse gruusia reformijatele ustavat ametnikku saavad õigusvastaseid lisatasusid, väidab Petro Porošenko Blokki kuuluv rahvasaadik Dmõtro Golubov.

«Gruusia reformijad on loonud kombe maksta riigiametnikele musti lisatasusid. Igakuiseid musti lisatasusid saavad oma 70 riigiametnikku, seoses millega saavad gruusia meeskonnale ustavad ametnikud 442 kuni 2377 dollarist palka,» ütles Golubov tänasel raadaistungil.

Ta rõhutas, et maksete üldsumma on umbes 80 000 dollarit.

«Saime teada, kust see raha tuleb. Mul on kiri heategevalt fondilt, millele on alla kirjutanud kuberneri nõunik, all fondi pitsat ja kus seisab: «Palume teid arutada võimalust osutada abi miljoni grivna ulatuses,» ütles rahvasaadik.

Tema sõnutsi on tal mitu sellist kirja, kus palutakse miljonit kuni viit miljonit grivnat.

Petro Porošenko Bloki teine rahvasaadik Jegor Firsov tuletas omakorda meelde, et täna toimub Kiievis korruptsiooni-vastane foorum ning kutsus korruptsiooni-vastast võitlust toetavaid rahvasaadikuid sellel osalema.

«Olen kindel, et sellel üritusel kõlavad tegelike korruptantide nimed. Sel viisil saame juhtida võimude ja avalikkuse tähelepanu asjadele, mille suhtes tuleb algatada kriminaalmenetlus,» ütles ta raada kõnetoolist.

Seejuures väljendas rahvasaadik lootust, et foorumi tulemusel algatavad korrakaitseorganid kümneid kui mitte sadu kriminaalasju, mis viiakse lõpuni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles