Ukraina: sissid rajavad Mariupoli kandis kindlustusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina sõjaväelased möödunud kuul Mariupoli linnas.
Ukraina sõjaväelased möödunud kuul Mariupoli linnas. Foto: SCANPIX

Donetski separatistid rajavad Mariupoli lähedal Kominternove alevi juures kindlustusi ja mineerivad tarmukalt sinna viivaid teid, ütles Ukraina rahvuskaardi Azovi polgu komandör Andri Biletski.

«Eile hommikul hõivas alevi umbes kahe kompanii jagu mehi, keda toetas kerge ja raske soomustehnika, st sinna saabus 12 kuni 15 soomustehnikaühikut,» ütles Biletski eile telefonitsi antud teleusutluses.

Tema sõnutsi toodi sinna lisaks suurtükireserve, nad hakkasid Kominternove juures ehitama kindlustusi, valama betooni, tõid sinna ehitustehnika ja alustasid teede mineerimist. «Arvan, et nad hõivasid selle tõsimeeli ja kauaks.»

Biletski märkis, et Kominternove äraandmine oli Ukraina jõudude suur taktikaline viga, sest see loob ohu Šõrokõnele ja Pavlopilile.

«Ennustada, kas järgneb pealetung, ei maksa. Me saame sajaprotsendiliselt öelda vaid seda, et mässulised on märgatavalt parandanud oma pealetungipositsioone,» nentis Azovi komandör.

Varem teatasid Ukraina sõjaväelased, et teisipäeva, 22. detsembri hommikul hõivasid mässulised Mariupoli lähedal hallis tsoonis asuva Kominternove alevi, avasid Ukraina vägede positsioonide pihta tule ega lasknud Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) erivaatlusmissioon (SMM) vaatlejaid tööle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles