Amnesty: Vene ja USA õhulöögid on tapnud sadu Süüria tsiviilelanikke

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene kaitseministeeriumi väljastatud kaader selle kuu algul toimunud rünnakust väidetava mässuliste baasi pihta.
Vene kaitseministeeriumi väljastatud kaader selle kuu algul toimunud rünnakust väidetava mässuliste baasi pihta. Foto: SCANPIX

Inimõiguslaste teatel sai 30. septembrist 29. novembrini Vene õhulöökides Süüriale surma vähemalt 200 tsiviilisikut.

Inimõigusühenduse Amnesty Internationali süüdistab Venemaad ka kobarpommi kasutamises elurajoonides ning teatab, et selliseid rünnakuid käsitatakse sõjakuritööna, kirjutab BBC.

Amanesty toob oma rapoortis eraldi välja kuue rünnaku uurimise. Igaüks neist tõi kaasa kümneid inimohvreid, kuid ükski neist ei asunud mõne sõjalise sihtmärgi lähedal.

Näiteks 29. novembril tulistas arvatav Vene sõjalennuk kolm raketti Ariha linna elust kihavale turuplatsile. Kohalike aktivistide sõnul sai vähemalt 49 inimest surma või jäi kadunuks.

Moskva enda väitel on nad Süürias rünnanud ainult terroristlike ühenduste positsioone.

Amnesty raporti autorid kirjutavad veel, et uurivad ka väidetavaid probleeme, mis on kaasnenud USA juhitud koalitsiooni õhulöökidega Süürias.

USA on harva tunnistanud Islamiriigile antud õhulöögiga kaasnenud tsiviilohvreid. Rünnakuid alustasid nad mullu septembris ning mõne monitoorimisgrupi teatel võib ohvrite arv ulatuda sadadeni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles