Trump on ülekaalukalt populaarseim Valgesse Majja pürgiv vabariiklane

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: Sean Rayford/AFP

Miljardär Donald Trumpi toetus on kaks korda suurem kui tema lähimal konkurendil vabariiklastest Valgesse Majja pürgijate seas, selgus kolmapäeval avalikustatud küsitlusest.

CNN/ORC korraldatud küsitluse andmeil hääletaks kinnisvaramagnaadi poolt 39 protsenti vabariiklaste toetajatest. Tema lähimat rivaali, senaator Ted Cruzi, toetab 18 protsenti hääletajatest.

Senaator Marco Rubiot ning endist neurokirurgi Ben Carsoni toetab 10 protsenti ja New Jersey kuberneri Chris Christiet viis protsenti vabariiklaste liikmeist. Mitte ühegi teise vabariiklaste presidendikandidaadiks pürgija toetus ei ületanud nelja protsenti.

Kuue nädala pärast antakse Iowa osariigis esimesed hääled, millega algab eelvalimiste protsess, mis kulmineerub vabariiklaste presidendikandidaadi valimisega 2016. aasta presidendivalimisteks.

Moslemite vastu suunatud ja muud räiged avaldused on Trumpi populaarsust viimastel nädalatel vaid suurendanud.

Vene president Vladimir Putin kiitis eelmisel neljapäeval Trumpi kui andekat ja väljapaistvat meest.

Trump on kogunud oma provokatiivsete avaldustega nii sõpru kui vaenlasi. Viimaseid tõi juurde hiljutine lubadus keelata presidendiks saades kõigil moslemitel Ühendriikidesse sisenemine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles