Leht: Merkel andis Briti luurele infot Putini, Ukraina ja Krimmi kohta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa kantsler Angela Merkel ja Briti peaminister David Cameron 4. septembril Walesis NATO tippkohtumisel.
Saksa kantsler Angela Merkel ja Briti peaminister David Cameron 4. septembril Walesis NATO tippkohtumisel. Foto: SCANPIX

Saksa kantsler Angela Merkel andis oktoobris Briti luurele infot Vene presidendi Vladimir Putini kohta, samuti olukorrast Ukrainas ja Krimmis, kirjutas täna Briti ajaleht Times.

Briti peaministri David Cameroni maaresidentsis aset leidnud salajasest kohtumisest võtsid osa ka Briti vastuluure MI5, välisluure MI6 ning raadioelektroonilise luure ning Briti valitsuse ja relvajõudude infojulgeoleku tagamise teenistuse GCHQ esindajad.

Ühendkuningriigi eriteenistused andsid Merkelile infot sunniitlikust äärmusrühmitusest Islamiriik tulenevate ohtude kohta, märkis leht.

«Saksa liider jagas omakorda MI5, MI6 ja GCHQ juhtidele infot president Putinist, rahutustest Ukrainas ja olukorrast Krimmis,» kirjutas Times.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles