Paavst palvetab Süüria pärast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Franciscus.
Paavst Franciscus. Foto: SCANPIX

Paavst Franciscus edastas tänasel esimesel jõulupühal Peetri kiriku rõdult traditsioonilise «Urbi et orbi» («Linnale ja maailmale») jõululäkituse, milles kutsus üles palvetama Süüria konflikti lõpetamise nimel.

«Me palvetame, et ÜROs saavutatud leppega läheb korda teha võimalikult kiiresti lõpp relvavõitlusele Süürias ja leevendada seal kannatavate inimeste äärmiselt rasket humanitaarolukorda,» ütles paavst, kes juhtis tähelepanu ka halvenenud olukorrale Liibüas.

Taas kord mõistis paavst hukka usuvägivalla ning kultuuripärandi hävitamise äärmuslaste poolt, viidates sellega äärmusrühmitusele ISIS. Kirikupea sõnul on tegemist metsikusega.

Samuti viitas paavst migratsioonikriisile, kutsudes üles olema solidaarsed migrantidega ning kiitis neid riike ja inimesi, kes on pakkunud põgenikele peavarju. «Et Jumal tasuks kõigile neile, nii inimestele kui riikidele, kes on suuremeelselt töötanud selleks, et pakkuda abi ja tervitada paljusid migrante ja põgenikke,» lausus paavst.

Paavsti sõnul tuleb julgustada neid inimesi, kes põgenevad äärmise vaesuse või sõja eest ning on valmis lahkudes oma elu ohtu seadma. Franciscus lisas, et kiita tuleb neid, kes aitavad põgenikel väärikat tulevikku rajada ning teevad kõik selleks, et põgenikud suudaksid ühiskonda sulanduda.

Šveitsi kaardiväelased Vatikani Püha Peetri väljakul. Foto: SCANPIX
Šveitsi kaardiväelased Vatikani Püha Peetri väljakul. Foto: SCANPIX Foto: ALESSANDRO BIANCHI/REUTERS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles