Prantsuse moslemid valvasid jõulumissasid

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Notre Dame'i katedraal Pariisis. Pilt on illustratiivne
Notre Dame'i katedraal Pariisis. Pilt on illustratiivne Foto: SCANPIX

Prantsuse moslemid valvasid jõuluõhtul sümboolse žestina Pariisis ja Lensis kristlaste jõulujumalateenistusi.

Korraldajate sõnul taheti näidata sõbralikkust kristlaste ja moslemite vahel. «Elame koos. Oleme vennad,» põhjendas ettevõtmises kaasalöönud Hachim El Jazouli eile õhtul. «Ja istume koos ühes paadis,» lisas mees ning andis mõista, et rünnaku korral peavad terroristid ka neid surmama, vahendas Saksa leht die Welt.

Jumalateenistustest osavõtnutele avaldas aktsioon aga suurt muljet. Näiteks Põhja-Prantsuse linnas Lensis järgnes pärast palvust sümboolsetele kaitsjatele aplaus.

Politsei ja sõjaväe kohalolek avalikes kohtades on seoses 13. novembril Pariisis toimunud terrorirünnakutega niigi märgatav, ent jõulupühadele mõeldes otsustas Prantsuse valitsus karmistada kirikute ja teiste usupühamute turvameetmeid.

Siseminister Bernard Cazeneuve lubas usuesindajatele teha kõike, et turvalisus saaks tagatud. Nii nagu suurürituste puhul soovitati kehtestada ka usuhoonetes sissepääsu juures kontroll.

Mitmete pühamute kaitset tugevdati juba jaanuaris pärast terrorirünnakut satiiriajakirjale Charlie Hebdo ja ühele koššerkauplusele Pariisis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles