Korsikal rünnati mošeed ja põletati koraane

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rüüstatud palvetuba Ajaccios.
Rüüstatud palvetuba Ajaccios. Foto: SCANPIX

Vahemeres asuval Prantsusmaale kuuluval Korsika saarel ründasid meeleavaldajad eile kohalikku mošeed ja süütasid põlema mitu koraani.

Teadaolevalt vallandusid pinged pärast seda, kui Ajaccio vaeses linnajaos tungiti seni teadmata põhjustel ööl vastu reedet kallale kahele tuletõrjujale ja politseiametnikule. Kahtlustatakse, et neid ründasid sisserändajatest mosleminoored, kuid rünnakuga seoses pole kedagi veel kinni peetud.

Eile pärastlõunal kogunes umbes 150 inimest kohaliku valitsushoone juurde rünnaku vastu meelt avaldama, kuid osa protestijaist suundus mošee poole, karjudes uudisteagentuuri AFP korrespondendi teatel korsikakeelseid loosungeid «Araablased välja!» ja «See on meie kodu!»

Kohalike võimude sõnul tungisid meeleavaldajad pühakotta, lõid puruks palvekoja aknad, rüüstasid seda ning põletasid ka mitut islamiusuliste püharaamatut. «50 palveraamatut visati välja tänavale,» lisas kohalik valitsusametnik Francois Lalanne.

Prantsusmaa peaminister Manuel Valls nimetas oma mikroblogivõrgustiku Twitter kontol Ajaccios toimunut vastuvõetamatuks pühaduserüvetuseks. Siseminister Bernard Cazeneuve aga viitas rassismile ja ksenofoobiale, mõistes hukka ka rünnaku tuletõrjujate ja politseiniku vastu.

Rünnaku mõistis hukka ka Prantsusmaa moslemite nõukogu, mis juhtis tähelepanu, et rünnak toimus ajal, mis on püha nii jõulupühi tähistavatele kristlastele kui ka prohvet Muhamedi sündi tähistavatele moslemitele.

Foto: PIERRE-ANTOINE FOURNIL/AFP
Foto: PIERRE-ANTOINE FOURNIL/AFP
Foto: PIERRE-ANTOINE FOURNIL/AFP
Foto: PIERRE-ANTOINE FOURNIL/AFP
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles