Türgi: Venemaa ja Armeenia koostöö valmistab muret

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene sõdur Armeenias asuva sõjaväebaasi juures.
Vene sõdur Armeenias asuva sõjaväebaasi juures. Foto: SCANPIX

Türgi valitsus kritiseeris Venemaa ja Armeenia vahel sel nädalal sõlmitud kokkulepet regionaalse õhutõrjesüsteemi rajamise kohta Kaukaasiasse.

Anonüümsust palunud Türgi ametnik ütles, et Venemaa ja Armeenia peaksid hoiduma sammudest, mis seavad ohtu piirkondliku rahu Kaukaasias ning Jerevani tegevuses nähakse kokkupõrgete suurenemise ohtu.

Armeenia on Venemaa üks tähtsamaid liitlasi piirkonnas ja riigis asuvad ka Vene sõjaväebaasid. Armeenia on aga Mägi-Karabahhi piirkonna pärast vaenujalal naaberriigi Aserbaidžaaniga, kellel on head suhted Türgiga.

Türgi allika väitel pole Jerevan soovinud konfliktile lahendust leida. «Mägi-Karabahhi kontaktjoonel ja Aserbaidžaani-Armeenia piiril sagenenud vahejuhtumid ja ohvrid viitavad, et seni kuni konflikt jätkub, tõuseb lähivõitluse oht,» ütles allikas, kelle sõnul pooldab Türgi küsimuse rahumeelset lahendamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles