Iraagi kurdide erioperatsioonis hukkus mitu ISi kõrget liiget

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagi kurdi vägedele kuuluv soomusauto
Iraagi kurdi vägedele kuuluv soomusauto Foto: SCANPIX

Iraagi kurdide eriväelased korraldasid Hawijah' lähistel operatsiooni, mille käigus tapeti või tabati mitu äärmusrühmituse Islamiriik (IS) kõrget liiget, ütlesid kohalikud ning julgeolekuallikad laupäeval.

Operatsioon viidi läbi helikopteritega ja see sarnanes oktoobris samuti Hawiyah' lähistel läbi viidud kurdi eriväelaste ja USA eriüksuslaste ühisoperatsioonile, ütlesid allikad.

Iraagi julgeolekuametnike sõnul korraldati äsjane operatsioon Riyadhi linnas, ISi käes olevast Hawiyah'st kagus ja kurdide valduses olevast Kirkukist edelas.

«Operatsiooni sihtmärk oli Daeshi (IS) redupaik,» ütles Kirkuki piirkonna politsei brigaadikindral Sarhad Qadir. «Kahe poole vahel puhkes kokkupõrge, mis tõi kaasa mitme Daeshi liikme surma ja vahistamise,» lausus ta AFP-le.

Qadir ja teised ametnikud ütlesid, et operatsiooni käigus tapetute seas on ISi kohalik liider Hussein al-Assafi.

Mõnede allikate kohaselt oli tegemist koos Ühendriikidega läbi viidud operatsiooniga, ent ISi vastase koalitsiooni pressiesindaja kolonel Steven Warren eitas osalust.

Hawiyah' politseikapteni Rokan Mekhlef Jassemi sõnul sai surma üheksa ja tabati 12 ISi liiget.

Iraagi autonoomse Kurdistani võimud ei ole erioperatsiooni kommenteerinud.

Iraagi väed, nendega liidus olevad paramilitaarüksused ja kurdide pešmergaväed on viimastel kuudel Hawiyah'le lähenenud.

Kurdide terroritõrjeüksused ja USA eriväelased korraldasid 23. oktoobril operatsiooni, mille käigus vabastati 70 pantvangi, keda ootas väidetavalt kohene hukkamine. Operatsioonis hukkus ka üks Ühendriikide eriüksuslane.

USA kaitseminister Ashton Carter ütles operatsiooni järel, et oodata on uusi samalaadseid ettevõtmisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles