ISISe juht: kes iganes osaleb sõjas Islamiriigiga, maksab kallist hinda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abu Bakr al-Baghdadi
Abu Bakr al-Baghdadi Foto: SCANPIX

Islamiriigi kalifaadil läheb vaatamata selle vastu suunatud rünnakutele hästi, ütles äärmusrühmituse ISIS juht Abu Bakr al-Baghdadi täna avaldatud läkituses.

24-minutilises audiopöördumises, mille autentsust pole eksperdid veel kinnitanud, märkis end al-Baghdadiks nimetanud mees, et rahvusvahelise koalitsiooni õhulöögid Süürias ja Iraagis vallutatud aladel välja kuulutanud nn Islamiriigi kalifaadi vastu üksnes suurendavad tema juhitava rühmituse meelekindlust ja tahet.

«See mis praegu toimub – kogu maailm koondub selle (nn kalifaadi – toim) vastu ühes lahingus –, on meie umma (islamikogukonna – toim) ajaloos pretsedenditu. See on lahing, kus kõiku uskmatud astuvad moslemite vastu,» ütles Baghdadi.

Juhi sõnul ei heiduta tema võitlejaid USA juhitav koalitsioon, sest võitlejad on võidukad. Küll aga hoiatas ta USAd maavägede saatmise eest lahingusse. «Nad ei julge tulla, sest nende südamed on täis hirmu mudžaheedide ees.»

«Ameerika ja selle liitlased unistavad kalifaadi hävitamisest asemike ja käsilaste abil ning iga kord kui nende allianssi tabab ebaõnnestumine või raiutakse otsast saba, kiirustavad nad looma uut,» jätkas Baghdadi.

Kuigi rünnakutes ISISe vastu osalevad ka islamiriigid, ei esinda need riigid tõelist islamit, väitis Baghdadi. Kui saudid seisaks tõelise islami eest, siis võitleks nad Süüria armee ja seda toetava Venemaaga, aga ka šiiitide ja juutidega, lisas Baghdadi.  

Ka hoiatas Baghdadi riike ISISe-vastase koalitsiooniga ühinemise eest. «Me lubame teile, Jumala tahtel, et kes iganes osaleb sõjas Islamiriigiga, maksab kallist hinda.»

Eraldi hoiatas ISISe liider Iisraeli, öeldes, et sellele jõutakse iga päevaga lähemale ning Iisraeli juudid ei saa end rühmituse eest puude ja kivide taha peita.

Samuti kutsus ta kõiki maailma moslemeid ühinema tema juhitava rühmituse võitlusega. Moslemite kohustus on kõikjal üles tõusta, märkis Baghdadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles