YLE: Lapimaal kehtestati ajutine piirang Soome-Vene piiri ületamisele jalgratastega

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapimaal saab Soome-Vene piiri ajutiselt ületada vaid sõiduautodega.
Lapimaal saab Soome-Vene piiri ajutiselt ületada vaid sõiduautodega. Foto: YLE

Lapimaa Piirivalveameti peadirektori sõnul võib Murmanskis Soome-Vene piiril olla sadu võimalikke varjupaigataotlejaid, mistõttu otsustas Lapimaa piirkond eile, et piiri saab ületada vaid autoga, kirjutas Soome rahvusringhäälingu uudisteportaal YLE.

Lapimaa Piirivalveameti peadirektor Tommi Tiilikainen ütles, et Murmanski piirkonnas võib olla sadu ehk isegi tuhandeid varjupaigataotlejaid. Tegelik olukord pole aga teada, kirjutas YLE.

Seni on varjupaigataotlejad Soome-Vene piiri ületanud jalgratastega, mistõttu otsustati Lapimaa piiripunktides kehtestada ajutine piirang ning lubada inimestel piiri ületada vaid autodega.

«See on täiesti põhjendatud otsus,» ütles Tiilikainen. Tema sõnul langetati selline otsus, et vältida ebaseaduslikke piiriületusi.

Tiilikainen lisas, et samuti on ilm liiga külm ja jalgrattaga piiri ületamine võib inimestele olla ohtlik. Täna mõõdeti piirkonnas 20 miinuskraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles