Taani peaministri sõnul on aeg migratsiooni mängureeglid üle vaadata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenike vastuvõtukeskus Vordingborgis.
Põgenike vastuvõtukeskus Vordingborgis. Foto: SCANPIX

Taani peaminister Lars Lokke Rasmussen ütles eile, et taotleb ÜRO pagulaskonventsiooni ülevaatamist, sest tema hinnangul ei tule Euroopa migratsioonikriisiga enam toime.

«Kui see peaks veel hullemaks muutuma, siis me jõuame paratamatult punkti, kus me peame hakkama rääkima - ja Taani ei saa seda üksi teha - mängureeglite muutmisest,» ütles Lokke telekanalile TV2.

«Kui keegi nõuab Euroopas sõjapõgeniku staatust pärast seda, kui ta on kaks aastat Türgis elanud. Seda just praegu tehakse ja me peame sellest rääkima,» ütles peaminister.

Taani valitsus tegi detsembri keskpaiku ettepaneku anda politseile voli konfiskeerida varjupaigataotlejate väärisesemed eluaseme, keeletundide, arstiabi ja koolituse eest tasumiseks.

Paremtsentristliku liberaalide valitsuse integratsiooniminister Inger Støjberg on öelnud, et seadusalgatuse eesmärk on töötute taanlaste ja põgenike olukorra võrdsustamine, sest töötul on võimalik saada sotsiaaltoetust vaid tingimusel, et ta müüb maha vara, mille väärtus ületab 10 000 krooni (1453).

Laulatussõrmuseid, kelli ja teisi sentimentaalse väärtusega esemeid põgenikelt ära ei võeta, ütles minister.

Ettepanekut toetab immigratsioonivastane Taani Rahvapartei, nii et see võetakse eeldatavasti jaanuaris parlamendis vastu.

Taanist on sel aastal varjupaika taotlenud üle 9000 inimese. Hiljuti kärbiti põgenike sotsiaaltoetusi kuni 50 protsendi võrra.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles