Kolmes Süüria linnas alustati evakuatsiooni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria sõdurid Tal Sharba juures.
Süüria sõdurid Tal Sharba juures. Foto: SCANPIX

Täna algas vastavalt Süüria režiimi ja ülestõusnute harukordsele kokkuleppele kolmes linnas enam kui 450 võitleja ja tsiviilisiku evakueerimine, teatasid inimõiguslased.

Ülestõusnute viimasest tugipunktist Liibanoni piiril Zabanist evakueeritakse Liibanoni ja Türgi kaudu teistesse ülestõusnute kontrolli all olevatesse Süüria piirkondadesse üle 120 võitleja, teatas vabaühendus Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus.

Fuaa ja Kefraya külast toimetatakse 335 tsiviilisikut ja võitlejat naaberriikide kaudu valitsuse kontrolli all olevatele aladele. Fuaa ja Kefraya on viimased valitsuse kontrolli all olevad šiiade külad Süüria loodeosas Idlibi provintsis.

Septembris jõudsid Süüria valitsus ja ülestõusnud kokkuleppele kuuekuulises relvarahus Zabadinis, mis on mässuliste viimane tugipunkt Süüria-Liibanoni piiril, ning Fuaa ja Kafraya külades. ÜRO vahendusel saavutatud kokkulepe näeb ette humanitaarabi toimetamise piirkondadesse ning haavatud tsiviilisikute ja võitlejate evakueerimise.

Fuaast ja Kafrayast evakueeritud toimetatakse al-Hawa piiripunkti kaudu Türgisse ning sealt lennukiga Beirutisse ja edasi maitsi Damaskusse, teatas vabaühendus. Zabadist viiakse evakueeritud maitsi Liibanoni, Beirutist lennukiga Türki ja sealt Süüria opositsiooni kontrolli all olevatele aladele.

Kokkulepe tuhandete pühasõdalaste ja tsiviilisikute evakueerimisest Damaskusest lõunasse jäävatelt aladelt sai laupäeval tõsise hoobi seoses ülestõusurühmituse Jaish al-Islam (Islamiarmee) juhi Zahran Alloushi hukkumisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles