Kudrin: Venemaal on poliitiline konkurents külmutatud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa endine rahandusminister Aleksei Kudrin.
Venemaa endine rahandusminister Aleksei Kudrin. Foto: SCANPIX

Vene eksrahandusministri, Kodanikualgatuste Komitee juhi Aleksei Kudrini sõnul puudub Venemaal täisväärtuslik poliitiline konkurents, sest paljud pelgavad opositsioonilist tegevust.

«Poliitiline võistlus meie riigis on külmutatud. Riigi- ja paljudes erastruktuurides vaadatakse töötajate osalemisele poliitilistes ettevõtmistes viltu, eriti juhul, kui need on seotud võimude arvustamisega. Inimesed lihtsalt kardavad opositsioonilist tegevust,» ütles Kudrin täna usutluses Interfaxile.

Tema hinnangul ei muutu võimude arvustamine ja poliitiline arutelu tavapäraseks, kuni ei ilmu meile täisväärtuslikku liberaalset erakonda.

«See on Venemaa poliitilise süsteemi suur puudus. Lõpptulemusena tähendab see ühiskonna tagasiside puudumist ja ebatõhusate riigiasutuste konserveerimist,» leiab aastatel 2000-2011 rahandusministrina töötanud Kudrin.

Ühes sellega teatas Kudrin, et ei kavatse osaleda 2016. aasta parlamendivalimistel.

«Ma ei osale valimistel, ei toeta ühtegi erakonda. Esialgu ei kavatse ma toetada ühtki kandidaati,» ütles ta.

«Sellegipoolest on minu juhitava Kodanikualgatuste Komitee töö seotud riigi tähtsaimate sündmuste ja teravaimate murede analüüsiga. Ma ei välista, et meie materjalid pakuvad mõnele erakonnale huvi. Iseenesest - selle nimel me ju vaeva näemegi. Ses mõttes mõjutame poliitilisi protsesse kaudselt. Kuid see ei ole suunatud otseselt ühelegi poliitikule või erakonnale,» selgitas Kudrin.

Ta ei hakanud vastama küsimusele enda võimu juurde naasmise kohta. «Ma ei vasta juba ammu sedalaadi küsimustele,» ütles Kodanikualgatuste Komitee juht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles