Ukraina: Donetski oblastis peeti kinni Girkini lähedane kaasvõitleja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene kodanik Igor Girkin (hüüdnimega Strelkov) mullu suvel Ida-Ukrainas.
Vene kodanik Igor Girkin (hüüdnimega Strelkov) mullu suvel Ida-Ukrainas. Foto: SCANPIX

Donetski oblastis Slovjanskis peeti kinni 2014. aastal linna hõivanud sissijõugu juht, teatas Ukraina julgeolekuteenistuse (SBU) pressikeskus esmaspäeval.

«Peeti kinni terrorirühmituse Donetski Rahvavabariik agar liige, kes jooksis mullu aprillis Vene palgasõdurite ja kohalike kurjategijate esimese relvarühmitusega Slovjanski miilitsajaoskonnale ja teistele võimuasutustele tormi,» edastas pressikeskus.

Ametkonna teabe kohaselt juhtis kinnipeetu mullu aprillist juulini Slovjanskis kuritegusid sooritanud sisse. Pärast linna mässuliste käest vabastamist põgenes ta koos Vene kodaniku Igor Girkini (hüüdnimega Strelkov) ja Slovjanski «rahva linnapea» Vjatšeslav Ponomarjovi relvarühmitustega Donetskisse.

Hiljuti naasis vandenõulane taas salaja linna, varjas end korrakaitsjate eest, kuid Donetski oblasti julgeolekutöötajad said ta sellegipoolest kätte, seisis teates.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles