Aksjonov: Krimm ei pruugi Türgit karta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulud Krimmis Sevastopolis.
Jõulud Krimmis Sevastopolis. Foto: SCANPIX

Venemaa relvajõud suudavad tagada Krimmi julgeoleku, ei maksa muretseda Türgi ähvarduste pärast, ütles Ukrainalt annekteeritud poolsaare juht Sergei Aksjonov.

«Relvajõud on oma kohal, Krimm on turvaline, rahuliku taeva tagab Vene riik. Ei maksa muretseda,» ütles Aksjonov esmaspäeval Simferopolis pressikonverentsil.

Nii kommenteeris ta krimmitatarlaste medžlisi endise ja praeguse juhi Refat Tšubarovi ja Mustafa Džemilevi kohtumist Türgi juhtkonnaga ja Krimmi blokaadi korraldajate abikokkulepet Türgiga.

Aksjonov väljendas ühtlasi veendumust, et Türgi presidendi Recep Tayyip Erdoğani poliitiline karjäär ei osutu pikaks.

Krimmi juht lisas, et türklased käitusid alatult, tulistades alla Venemaa pommitaja ja peavad karistust kandma.

Venemaa-Türgi suhted halvenesid järsult pärast 24. novembri vahejuhtumit, mil Türgi hävitajad tulistasid Süüria piiril alla Vene ründelennuki Su-24. Venemaa kehtestas Türgile intsidendi järel majandussanktsioonid.

Venemaa annekteeris Ukrainale kuuluva Krimmi 2014. aasta märtsis. Sellele eelnes sõjaline operatsioon poolsaare okupeerimiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles