Venemaa: Pentagoni keeldumine koostööst Süürias on silmakirjalik

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene Su-25 sõjalennukid Süürias.
Vene Su-25 sõjalennukid Süürias. Foto: SCANPIX

Vene kaitseministeerium kommenteeris USA kaitseametkonna ametliku esindaja Michael Baldanza avaldust keeldumise kohta jagada Moskvaga teavet äärmusrühmituse Islamiriik (IS) sihtmärkide kohta Süürias, kuni Venemaa muudab oma strateegiat Süüria presidendi Bashar al-Assadi osas.

Vene kaitseministeeriumi ametlik esindaja kindralmajor Igor Konašenkov märkis, et Baldanza väide kinnitas veelkord, et Pentagoni võitlus Islamiriigiga kulgeb ka edaspidi pigem sõnades kui tegudes.

Ta meenutas, et Vene kindralstaabi operatiivpeavalitsuse ülema kindralleitnant Sergei Rudskoi hiljutises teabetunnis esitleti foto- ja videoülesvõtteid Vene õhujõudude rünnakute tulemuste kohta Islamiriigi kuritegelike tulude lätetele, Süüria nafta Türki toimetamise salakaubateedele.

«Eriliselt rõhutati ja näidati, kuidas Islamiriik muudab nafta Süüriast Türki toimetamise logistikat, rajades uusi teid läbi Loode-Iraagi, mis on USA alalise tähelepanu keskpunktis,» märkis Konašenkov.

«Me juhtisime avalikult USA ametivendade tähelepanu tõsiasjale, et tuleb mitte arutada Islamiriigi tegevust Iraagis, vaid tegelikult tegutseda terroristide tuluallikate hävitamiseks seal kandis,» rõhutas ta.

Venemaa alustas Süürias õhurünnakuid president al-Assadi režiimi vastastele 30. septembril ning on sestsaadik suurendanud väekontingenti riigis.

Moskva ründab enda väitel Süürias äärmusrühmitust Islamiriik ja teisi terrorirühmitusi, ent Lääne hinnangul on suurem osa Vene õhulöökidest suunatud Assadi-vastastele mõõdukatele ülestõusnutele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles