Video: Segway pealt missat pidanud preester lasti töölt vabaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Filipiinidel vabastati töölt katoliku preester, kes otsustas oma järgijatele originaalsel kombel jõuluõhtu missat pidada: liikudes rahva vahel kaherattalisel Segwayl tasakaalu hoides.

Preestrit, kelle nime pole avaldatud, võib näha linnaliikuriga edasi-tagasi sõitmas ja laulu laulmas, sellal kui Laguna provintsi kirikulised selle peale aplodeerivad. San Pablo diötsees mõistis vaimuliku käitumise oma Facebooki lehel hukka.

«See oli vale,» teatas piiskopkond. «Armulaud nõuab ülimat austust ja aupaklikkust. See on kiriku kõrgeim teenimisviis, mitte isiklik tähistamine, kus tohib tähelepanu saamiseks kapriisitseda,» kirjutas diötsees.

Katoliiklastest Facebooki kasutajad reageerisid juhtumile kahetiselt. «Täielik ja totaalne austuse puudumine mitte ainult Issanda, vaid kõigi nende vaeste hingede lunastuse vastu,» kirjutas Scott LaLonde nimeline usklik. «Tagatipuks ei osanud ta isegi laulda,» viitas ta preestrile.

«Tegelikult oli see lõbus,» pareeris kanadalane Rob Trainor. «Ma olen roomakatoliiklane, kuigi ma ei käi regulaarselt missadel. Kui oleks rohkem selliseid preestreid, siis tekiks võib olla isu uuesti minna. Kui inimesed kutsuvad üles aina traditsioonidele, siis kaovad isegi kõige pühendunumad katoliiklased.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles