Clinton: ISIS viib läbi genotsiidi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillary Clinton.
Hillary Clinton. Foto: AP/Scanpix

Ameerika Ühendriikide demokraatliku erakonna presidendikandidaat Hillary Clinton ütles, et terrorirühmitise Islamiriik (ISIS) vägivald jeziidide usulahu ja teiste Lähis-Ida usuliste vähemuste vastu liigitub genotsiidiks. 

«Minult küsiti selle kohta paari kuu eest ja ma ütlesin, et see termin kannab endaga kaasas legaalset tähendust. Et see on silt käitumisele, mis väärib seda nime,» ütles Clinton New Hampshire`is peetud kõnes.

«Ma olen kindel, et nüüd on meil piisavalt tõendeid sellest, et toimuv on genotsiid – tahtlikult suunatud elude hävitamisele ning kristlaste ja teiste usuvähemuste minemapühkimisele,» lausus presidendikandidaat.

ISIS on tapnud enda kontrollitavatel aladel Süürias ja Iraagis arvukalt nii ühte piirkonna vanimat religiooni järgivaid jeziide kui kristlasi ja ülejäänuid «väärusulisi». President Barack Obama administratsioon kaalub veel hetkel, kas käsitleda veresauna genotsiidina või mitte. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles