Lavrov: Vene tankid ei tungi NATO territooriumile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Lavrov.
Sergei Lavrov. Foto: SCANPIX

Venemaa välisministri Sergei Lavrovi sõnul ei ole Moskval plaane saata NATO riikidesse oma relvajõude.

«Olen kindel, et kõik mõistavad: mingid Vene tankid NATO riikidesse ei tungi, keegi isegi ei mõtle sellele,» ütles riigi välisminister usutluses telekanalile Zvezda.

Kommenteerides Baltimaades ja Ida-Euroopas valitsevaid meeleolusid, ütles Lavrov: «Kui nad astusid NATO-sse, veensid ameeriklased meid kisa mitte tõstma – et nad kardavad väga juba ajaloolise kogemuse pärast, kui nad «mitte päris vabatahtlikult» NSV Liiduga ühinesid, neil on foobiad. Meile öeldi, et kui nad NATO-sse pääsevad, rahunevad nad maha. Nad ei rahunenud.»

«Praegu, NATO liikmetena, käituvad nad sootuks teisiti: vastupidi, nad kasutavad liikmelisust, et meie kallal haukuda, oma pideva retoorikaga rünnata. Arvan, et nende hüsteerilist suhtumist Venemaasse kasutatakse lihtsalt ära ja tehakse katseid esitada Krimmi rahva vaba tahteavaldust meie agressiivse pürgimusena, et NATO liiguks nendele piiridele lähemale,» ütles Lavrov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles