Taani loodab migrante takistada tara abil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dokumentide kontroll Kopenhaagenist Malmösse viival rongil.
Dokumentide kontroll Kopenhaagenist Malmösse viival rongil. Foto: SCANPIX

Taanis Kopenhaageni lennujaamas asuva Kastrupi-nimelise raudteejaama juurde rajatud tara peab ära hoidma pagulasstaatust soovivate migrantide liikumise edasi Rootsi.

Kastrupi jaama Taani omanikfirma Sund og Bælt alustas tara rajamist raudteejaama 20. detsembril.

«See polnud väga kallis. Pärast läbirääkimisi otsustasime tavalise kõrgusega [tara] kasuks, et me saaksime seda kasutada muul otstarbel, kui kriis on lõppenud,» ütles firma esindaja Lotte Bentzen.

Taani võimud on astunud samme vähendamaks Taani kaudu Rootsi suunduvate migrantide hulka. Muu hulgas taastas Rootsi novembris ajutiselt piirikontrolli, mis tähendab, et kontrollitakse ka Taani kaudu Rootsi saabuvaid inimesi.

Rootsi riiklik rongifirma SJ on teatanud, et lõpetab jaanuaris rongiliikluse Taani ja Rootsi vahel, põhjendades seda Rootsi valitsuse nõudega, et reisijateveoga tegelevad ettevõtted peavad hakkama jaanuarist alates kontrollima kõigi piiriületajate isikut tõendavaid dokumente.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles