Petukaup: jõulukingiks ostetud mängulennuk laulab araabia keeles

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pahameelt põhjustanud lennukimudel.
Pahameelt põhjustanud lennukimudel. Foto: Amazon

Ameerika Ühendriikides said šoki lapsevanemad, kes avastasid, et nende lastele internetikaubamajast Amazon kingiks tellitud mudel hävituslennukist F-16 ei too kuuldavale mitte lennukimüra, vaid hoopis araabiakeelseid palveid.

Kui lelu käima panna, kostub sealt laulu, mida moslemid esitavad oma pühal palverännakul Mekasse.

Bjorn Thorpe'i nimeline pahaaimamatu mees ostis mudeli oma väikesele sugulasele jõulukingiks. «See kõlab nagu araabiakeelne laulmine, mis on päris ebatavaline,» rääkis ta kanalile King-TV. «Oleme üsna segaduses selle üle, kuidas see sai juhtuda.»

Oma pettumust väljendasid ka mitmed teised Amazonist mänguasja ostnud. «Mudel ei tee mootorimüra… mängib hoopis väga häirivat Lähis-Ida laulu või palvet. Saadan tagasi nii pea kui võimalik. Väga pettunud!» kirjutab üks kasutaja.

Teised lähenesid asjale huumoriga. «Olen üritanud oma kolmeaastast poega juba kaua aega islamisse pöörata, kuid pole suutnud teda motiveerida. See mänguasi on vägev – läheb põlema, mängib araabiakeelset palvet Koraanist ja on tervele perekonnale lõbuks! Kvaliteet on plastmassist mänguasja kohta hea ja ka värvid on toredad. Tänan lugemast ja allahu akbar!» kõlab ühe kliendi arvustus. 

Mänguasjade maaletooja WolVol süüdistas eksituses tootjat. Amazon pani üles kirja, et toode on otsa saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles