Venemaa nimetas absurdseks väiteid sadadest tsiviilohvritest Süürias

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader Venemaa kaitseministeeriumi veebilehelt, kus on näha Vene Su-34-tüüpi hävitaja Süürias.
Kaader Venemaa kaitseministeeriumi veebilehelt, kus on näha Vene Su-34-tüüpi hävitaja Süürias. Foto: SCANPIX

Moskva eitas Ameerika Ühendriikide, inimõiguslaste ja Süüria opositsioonirühmituste väiteid, nagu oleks Venemaa õhurünnakutes Süürias hukkunud sadu tsiviilisikuid.

«Kõik need anonüümsed ja põhjendamatud avaldused Venemaa lennukite väidetavast kasutamisest Süürias tsiviilsihtmärkide pihta, meenutavad üha rohkem hüpnotisööride etteasteid rändtsirkustes,» teatas Vene kaitseministeerium avalduses, milles nimetati USA välisministeeriumi väiteid absurdseteks.

USA välisministeerium teatas eile, et Venemaa õhurünnakutes on kahe kuu jooksul hukkunud sadu tsiviilisikuid ning rünnakud on tabanud ka koole, turge ja meditsiiniasutusi.

Londonis asuva Süüria Inimõiguste Vaatluskeskuse andmetel on alates 30. septembrist Venemaa õhurünnakutes Süürias hukkunud 2371 inimest, kellest 792 on tsiviilisikud ning neist omakorda 180 lapsed.

Ka inimõigusorganisatsioon Amnesty teatas möödunud nädalal, et Vene lennukite rünnakutes on saanud surma sadu tsiviilisikuid. Samuti viitas Amnesty Venemaa võimalikele sõjakuritegudele Süürias.

Venemaa kaitseministeerium juhtis oma vastuses tähelepanu ka sellele, et Ühendriikide juhitava koalitsiooni õhurünnakute kohta valitseb täielik vaikus. Samuti väitis ministeerium, et USA rünnakud on kaasa toonud massiliselt ohvreid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles