Leht: Saksamaale saabus tänavu ligi 1,1 miljonit asüülitaotlejat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenikud.
Põgenikud. Foto: SCANPIX

Saksamaa võttis tänavu vastu ligi 1,1 miljonit asüülitaotlejat, mis on kõigi aegade rekord ja viis korda suurem mullusest näitajast, kirjutas regionaalne ajaleht Sächsische Zeitung avaldamata valitsusstatistikale tuginedes.

Detsembris jõudis Saksamaale hinnanguliselt 125 000 asüülitaotlejat, 29. detsembriks oli registreeritud 117 000 migrandi saabumine, kirjutas leht.

Sellega tõuseb tänavu Saksamaale jõudnud varjupaigataotlejate arv 1,09 miljonini. Läinud aastal jõudis Saksamaale pisut üle 200 000 asüülitaotleja.

Detsembris saabus Saksamaale vähem migrante kui eelmistel kuudel. Novembris oli neid 206 000, oktoobris 181 000 ja septembris 164 000.

Saksa kantslerit Angela Merkelit on septembrikuise otsuse eest avada Saksa piirid Süüria põgenikele ohtralt nii kiidetud kui ka kritiseeritud.

Merkel on lubanud oma erakonnas kristlikud demokraadid (CDU) suureneva vastuseisu ning rahva kasvava mure tõttu järgmisel aastal Saksamaalt asüüli taotlevate migrantide arvu vähendada.

Tema plaan näeb ette kokkulepet Türgiga selle piiride paremaks kaitsmiseks, Euroopa Liidu välispiiride senisest suuremat julgeolekut ning teiste liikmesriikide veenmist võtma vastu rohkem põgenikke.

ÜRO põgenikeagentuur (UNHCR) teatas kolmapäeval, et tänavu on Vahemerd ületades Euroopasse jõudnud üle miljoni sisserändaja, kellest pooled on süürlased.

Alates tänavu aasta 1. jaanuarist ületas Euroopasse jõudmiseks Vahemere 1 000 573 inimest, teatas agentuur. Mereületusel läks kaduma või hukkus 3735 inimest.

Tänavu Vahemerd ületanutest 844 176 ehk 84,4 protsenti maabus Kreekas, millele järgnes Itaalia 152 700 ehk 15,3 protsendiga saabunutest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles