Jaanuaris ilmub satiirilehe Charlie Hebdo rünnakuaastapäeva erinumber

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Charlie Hebdo
Charlie Hebdo Foto: SCANPIX

Prantsusmaa satiiriväljaanne Charlie Hebdo annab jaanuaris üks päev enne 2015. aasta alguses toimunud terrorirünnaku esimest aastapäeva välja erinumbri.

Erinumber ilmub 6. jaanuaril 2016, rünnak selle väljaande Pariisi toimetusele aadressil 10 Rue Nicolas-Appert leidis aset 7. jaanuaril 2015, edastab AFP.

32-leheküljelist erinumbrit trükitakse ligi miljon eksemplari ning selles on nii rünnakus hukkunud kui praegu selles väljaandes töötavate karikaturistide töid.

Relvastatud islamistid ründasid Charlie Hebdo toimetust 7. jaanuaril sel aastal, rünnakus hukkus 12 inimest, kelle seas oli ka peatoimetaja 47-aastane Stéphane Charbonnier, kunstnikunimega Charb.

Pärast rünnakut kasvas lehe populaarsus ja tiraaž, mis lõpuks ulatus 7,5 miljoni eksemplarini.

Charlie Hebdot müüakse rahvusvaheliselt 10 000 eksemplari, Prantsusmaa lehekioskites müüakse seda umbes 100 000 eksemplari ning lehel on 183 000 tellijat.

Väljaanne on saanud uue erinumbri tellimusi  ka välimaalt, enim Saksamaalt, kus seda soovitakse saada 50 000 eksemplari.

Charlie Hebdo oli juba enne selle aasta alguse rünnakut islamistidele pinnuks silmas, sest avaldas regulaarselt prohvet Muhamedist karikatuure.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles