Kümnes Pariisi rünnakutega isik sai süüdistuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud Brüsselis Molenbeeki linnaosas.
Politseinikud Brüsselis Molenbeeki linnaosas. Foto: AFP/SCANPIX

Belgia prokurörid teatasid täna, et esitasid süüdistuse kümnendale Pariisi terrorirünnakutega seotuses kahtlustatavale isikule.

Belgia kodanik peeti kinni kolmapäeval haarangu käigus Brüsseli Molenbeeki linnajaos ning talle esitati süüdistus terroristlikus mõrvas ja seotuses terrorirühmituse tegevusega, seisab prokuratuuri avalduses.

Kahtlustatav ilmub uuesti kohtu ette viie päeva jooksul.

Belgia julgeolekujõud korraldasid 16. novembril, kolm päeva pärast 130 inimelu nõudnud Pariisi terrorirünnakuid haarangu Rue Delaunoy majas number 47. Julgeolekujõud lootsid tabada tänaseni võimude eest jooksus oleva Saleh Abdeslami, ent teda kätte ei saadud.

Belgia rahvusringhääling teatas toona, et uurijad avastasid haarangu käigus märke tema sealviibimisest. See vallandas spekulatsioonid, et kaasosalistel õnnestus Abdeslam Molenbeekist välja aidata.

Belgia võimud on sestsaadik juurdluse raames vahistanud ühtekokku üheksa meest, kellest nelja süüdistatakse Abdeslami abistamises Pariisist põgenemisel terrorirünnakutele järgnenud tundidel.

Pariisis sai 13. novembril koordineeritud terrorirünnakutes surma 130 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles