Porošenko: sõjaväge tuleb uuendada NATO põhimõtetel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petro Porošenko.
Petro Porošenko. Foto: Reuters/ScanPix

Ukraina president Petro Porošenko kinnitas Luganski oblastis Severodonetskis vajadust moderniseerida Ukraina relvajõude NATO standardite kohaselt.

Riigipea pressitalituse teatel kohtus president aasta eelviimasel päeval Siverskodonetskis Donbassi jõuoperatsioonis osalevate sõjaväelastega.

Riigipea märkis, et aastaga on Ukraina sõjavägi märkimisväärselt suurendanud oma võitluskoosseisu, läinud üle üksikute liitüksuste kasutamiselt operatiivrühmadeks ühendatud täisväärtuslike sõjaväeosade kasutamisele. Idasuunal on loodud kolm kaitsevööndit, loodud rohkem kui 410 kompanii- ja rühmatugipunkti, käib veel 70 loomine.

2015. aastal tarniti sõjaväele rohkem kui 3600 ühikut uusi ja moderniseeritud relva ja sõjatehnikat, umbes 402 000 mitmesuguse otstarbega raketti ja mürsku.

Riigipea sõnas samuti, et algatati mitu ostude,  riigifirmade juhtimise, varustuse, sõjaväelaste toitlustamise ja elukohaga varustamisega seotud projekti.

Varustussüsteem viiakse üle NATO standardile, märkis president. 2015. kehtestati 13 uut varustusstandardit. Aasta jooksul sai sõjavägi peaaegu 100 000 soomusvesti, samapalju kevlarkiivreid, 336 000 suvist välivormi, 216 000 sooja jopet, üle 100 000 magamiskoti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles