Süürlased pagesid Rootsi pagulaskeskuse «kummituse» eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krampuseks riietunud «kummitus» Tšehhimaal.
Krampuseks riietunud «kummitus» Tšehhimaal. Foto: Reuters/ScanPix

Lõuna-Rootsis Grännaforsas asuvast pagulaskeskusest põgenes 35 sinna majutatud 38 süürlasest. Selle asemel lähedalasuvasse Alvesta linna migratsiooniameti kontorisse majutatud süürlased väidavad, et pagulaskeskuses kummitas.

«Viimasel kolmel päeval läks kummitustega järjest hullemaks,» rääkis süürlane Hamid Alojaili Rootsi raadiole. «Me oleme liiga hirmul. Möödunud ööl ei maganud keegi, ei lapsed ega meie.»

Alvesta migratsiooniameti juhi Magnus Petersoni sõnul oli migrantide kaebus üllatav. «Varasemast pole meil mingeid signaale, et seal oleks kummitustega probleeme,» rääkis ta. «Me võtame asja tõsiselt ja usun, et suudame neid sündmusi selgitada. Kummitusteks võisid olla tegelikult aeda tunginud metsloomad. Pagulased tulevad teistsuguste uskumustega kultuurist.»

Alojaili jutu järgi nägi üks pagulaslaps üsna pea pärast saabumist vaimu. «Ta avas ukse ja nägi midagi laual ning kui ta üritas selgitada, mis see on, hüppas see laua alla ja kadus,» rääkis süürlane. «Alguses arvasime, et lapsed lihtsalt räägivad oma jutte, aga siis hakkasid täiskasvanud hääli kuulma.»

Süürlane jutustas veel, et uksed läksid selgitamata põhjustel lukust lahti, tuletõrjealarm käivitus ning tihti kuulsid nad WC ja duširuumi kasutamise hääli ilma, et seal oleks keegi sees olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles