New Delhi tänavale ei lasta miljonit autot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodanikukaitsetöötaja ja politseinik New Delhi ristmikul.
Kodanikukaitsetöötaja ja politseinik New Delhi ristmikul. Foto: AFP/SCANPIX

Aasta esimesel päeval on rohkem kui miljonil autol keelatud India pealinna New Delhi tänavatel sõita, otsustasid linnavõimud saaste vähendamiseks.

1. jaanuarist sõidavad paaritutel kuupäevadel ainult paaritu numbrimärgiga autod ja paaris kuupäevadel paarisarvulise numbriga autod. Pühapäeviti reegel ei kehti.

Piirangud on katseliselt jõus 15. jaanuarini. Pealinna saastetaset püütakse samal ajal vähendada ka mõne söeelektrijaama sulgemisega ja tänavailt tolmu imemisega. Inimeste vedamiseks pannakse käiku 3000 lisabussi.

Reedel oli New Delhi suurematel tänavatel näha peamiselt paarituarvulise numbrimärgiga autosid ja arvukalt jalgrattureid, nägu kaetud kaitseks tolmu eest.

«Liiklus on täna kindlasti hõredam kui tavaliselt. Aga ma ei oska öelda, kas see on paaritu arvu reegli tõttu või sellepärast, et inimesed pidutsesid eile õhtul,» ütles vabatahtliku tsiviilkaitsjana liiklust jälgima tulnud 58-aastane Mohammad Shahid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles