Dubai uurib hotellipõlengu põhjust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile põlema läinud hotell täna.
Eile põlema läinud hotell täna. Foto: AFP/SCANPIX

Eile õhtul kella 21.30 paiku süttinud 63-korruselisest Dubai luksushotellist tõusis täna ikka veel suitsu. Uurijad aga alustasid tööd selle kallal, et selgitada välja katastroofi põhjus.

Senistel andmetel põhjustas tulekahju The Address Downtown hotellis küll paanikat, aga mitte massiliselt tõsiseid vigastusi kohalviibinuile. 14 kergemat vigastust, üks keskmine ja üks südamerabandus, on tänane info kannatanute kohta. Rõhutatud on ka seda, et lapsi vigastatute seas pole.

Ka toimus südaööl ikkagi uusaastailutulestik lähedalasuva Burj Khalifa kõrghoone juures, hoolimata valgusmängulisest konkurentsist, mida pakkus kõrval tulekahjus lõõmav maja.

Praegustel andmetel sai tulekahju alguse maja 20. korrusest ja tekkis hoone välisküljelt, mitte seest.

14 kergemat vigastust, üks keskmine ja üks südamerabandus, on tänane info kannatanute kohta. Rõhutatud on ka seda, et lapsi vigastatute seas pole.

Paljud Dubai elanikud astusid samas eile õhtul ja öösel ette ning pakkusid hotellist evakueeritud inimestele öömaja oma kodudes. «Meil on diivaneid, magamiskotte ja lõpmatus koguses armastust. Plus Nutellat,» tsiteerib AFP kohaliku elaniku Faizan Jamali Twitteri-postitust.

Twitteris kiitsid paljud inimesed ka tuletõrje ja päästjate tööd, mille tulemusel keegi tõsisemalt kannatada ei saanud.

Mõni aga oli siiski nördinud sellest, et hoolimata võimsast tulepõrgust läks pidu edasi. «Veider reaktsioon Dubai võimudelt. Ilutulestikuga oleks ju võinud ka homseni oodata?» kirjutas näiteks Sumbal Naqi nimeline inimene.

Üks ajalehefotograaf rääkis AFP-le, kuidas tema läks eile tolle hotelli 48. korrusele selleks, et pildistada Dubai aastavahetuse tuledesära. Sattus aga hoopiski uudisfotole, kui maja põlema läks. 30 minutit oli ta hoone välisküljel suitsu sees ja vaid mõne meetri kaugusel lõõmavatest leekidest lõksus, kartes, et sureb sealsamas lämbumisse. Kolleegid, kellelt ta telefonitsi abi palus, juhatasid tema juurde siiski päästetöötajad ja fotograaf pääses eluga.

The Address Downtown avati 2008. aasta mais. See maja on oma linnas kõrguselt 18. ja kogu maailmas 93. kohal.

Foto: Sunday Alamba/AP
Foto: MARWAN NAAMANI/AFP
Foto: Sunday Alamba/AP
Foto: MARWAN NAAMANI/AFP
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles