Moskva pakub Kiievile gaasi hinnaga 178 dollarit tuhande kuupmeetri kohta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volovetsi gaasijaam Ukrainas.
Volovetsi gaasijaam Ukrainas. Foto: Pavlo Palamarchuk/AP/Scanpix

Venemaa pakub Ukrainale 2016. aasta esimeses kvartalis gaasi hinnaga 178,7 dollarit tuhande kuupmeetri kohta, selgub peaminister Dmitri Medvedevi määrusest.

Medvedev allkirjastas määruse gaasitarnete eksporditollist Ukrainale, mis sätestab lepinguliseks hinnaks Ukrainale müüdavale gaasile 230 dollarit tuhande kuupmeetri kohta ning 51,2 dollari suuruse hinnaalanduse eksporditolli ulatuses, seisab Vene ametlikus õigusinfoportaalis avaldatud määruses.

Seega pakub Venemaa Ukrainale gaasi hinnaga 178,7 dollarit tuhande kuupmeetri kohta.

Ukraina energeetika- ja söetööstusministri Volodõmõr Demtšõšõni sõnul on Ukraina valmis ostma Venemaalt 2016. aasta esimeses kvartalis gaasi vaid juhul, kui selle hind jääb alla 200 dollari tuhande kuupmeetri kohta.

«Venelased mõistavad, et konkurentsis püsimiseks peavad nad langetama hinna alla 200 dollari, mistõttu ei ole asi hinnaalanduses, vaid turutrendides,» ütles minister.

Venemaa määrab Ukraina riiklikule naftafirmale Naftogaz Ukrainõ gaasihinna eriotstarbeliste tollimaksude kaudu, mille paneb paika gaasi hind Euroopas.

Praegu müüakse Euroopas 2016. aasta esimese kvartali forvardlepinguid hinnaga 170 dollarit tuhande kuupmeetri kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles