Saudid hukkasid tuntud šiiidivaimuliku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nimr al-Nimr
Nimr al-Nimr Foto: SCANPIX

Väljapaistva šiiidivaimuliku Nimr al-Nimri hukkamine võib äratada Saudi Araabia šiiidi vähemuse noorte seas viha, hoiatas tapetud vaimuliku vend täna, kutsudes säilitama rahu.

«See tegu tekitab Saudi Araabia šiiidi noorte seas viha,» hoiatas Mohammed al-Nimr, kutsudes selle asemel rahumeelsele protestiliikumisele.

«Me ei toeta vägivalda ja kokkupõrkeid võimudega, nagu seda ei toetanud ka märtrina surnud šeik,» ütles Mohammed al-Nimr.

Saudi Araabia riiklik ajakirjandus teatas täna 47 kurjategija hukkamisest, teiste seas hukati ka riigi juhtiv šiiidivaimulik šeik Nimr al-Nimr.

Riiklik uudisteagentuur SPA ja riigitelevisioon teatasid hukkamistest viitega siseministeeriumile. SPA avaldas ka 47 hukatu nimekirja.

Al-Nimr oli keskne kuju 2011. aastal Araabia kevade ajal vallandunud šiiitide meeleavaldustes, tema hukkamine võib põhjustada šiiidi vähemuse seas uusi rahutusi.

Eelmisel aastal hukkas Saudi Araabia vähemalt 157 süüdimõistetut. Hukkamiste arv kerkis mullu kuningriigis kõrgeimale tasemele viimase kahe kümnendi jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles