Mehhiko linnapea lasti maha päev pärast ametisseastumist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uurijad linnapea Gisela Mota kodu juures pärast linnapea mõrva
Uurijad linnapea Gisela Mota kodu juures pärast linnapea mõrva Foto: SCANPIX

Mehhikos Temixco linnas tungisid relvastatud isikud äsja ametisse astunud linnapea koju ja lasid ta maha, teatas politsei laupäeval.

Mehhikos Temixco linnas tungisid relvastatud isikud äsja ametisse astunud linnapea koju ja lasid ta maha, teatas politsei laupäeval.

33-aastane Gisela Mota tapeti napilt 24 tundi pärast seda, kui ta reedel ametivande andis.

Temixco asub umbes 90 kilomeetri kaugusel pealinnast Mexicost. Linnas võimutsevad nii organiseeritud kuritegevus kui narkokaupmehed. Tapetud linnapea oli lubanud Temixco neist vabastada.

Morelose osariigi julgeolekujuht Jesus Alberto Capella ütles, et kaks arvatavat ründajat sai jälitamisel surma ning veel kolm võeti vahi alla.

Osariigi kuberner Graco Ramirez ütles oma Twitteri kontol, et Mota tapmine oli ilmselt organiseeritud kuritegevuse kätetöö. Ta ei nimetanud ühtegi konkreetset jõuku ega narkokartelli.

Kartellid, mis püüavad mõnes piirkonnas või linnas kontrolli saavutada, tapavad sageli kohalikke ametnikke ja linnapäid.

Mota vasakerakond Demokraatlik Revolutsioonipartei tegi avalduse, milles nimetas teda «tugevaks ja vapraks naiseks, kes linnapea ametit vastu võttes kuulutas, et tema võitlus kuritegevusega saab olema frontaalne ja otsene».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles