Venemaa lubab lisaraha Kaliningradi ümberasujaile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaliningradi oblast..
Kaliningradi oblast.. Foto: Repro.

Venemaa lubab lisatoetust niinimetatud Putini kutse raames Kaliningradi ümberasujaile, senistest vähestest Eestist lahkuda soovijaist eelistas enamik just seda piirkonda.

Riigiduuma esimees Boriss Grõzlov teatas täna Kaliningradis, et Venamaa kavatseb suurendada Kaliningradi ümberasujaile elamispinna soetamiseks antavat rahaabi, vahendas Interfax.

Spiiker ütles, et praegu antakse igale lähivälismaalt Kaliningradi oblastisse ümberasujale 60 000 rubla ehk veidi üle 25 000 krooni ning 20 000 rubla iga pereliikme kohta. Ta möönis, et seda on vähe.

Grõzlov kinnitas, et on valmis arutama Kaliningradi oblasti juhtide ettepanekut suurendada toetust 120 000-200 000 rubla ehk 51 000-85 000 kroonini.

Toonase presidendi Vladimir Putini poolt 2006. aastal algatatud programmi järgi võivad Venemaale alaliselt elama asuda soovijad valida 12 regiooni vahel. Nendeks on Amuuri, Irkutski, Kaliningradi, Lipetski, Tambovi, Tveri, Tjumeni, Novosibirski ja Kaluuga oblast ning Krasnojarski, Primorski ja Habarovski krai.

Augusti alguseks olid Venemaa võimud rahuldanud 14 Eestist lahkumise taotlust, need puudutavad umbes 40 inimest.

Venemaa saatkonna pressiesindaja on öelnud, et üle poole lahkujaist soovib asuda Kaliningradi oblastisse. Ta lisas, et samuti Samuti sõidetakse Tveri ja Kaluuga oblastisse ning Krasnojarski kraisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles