Iraanis vahistati 40 saudide saatkonna ründajat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlev Saudi Araabia saatkond Teheranis.
Põlev Saudi Araabia saatkond Teheranis. Foto: Mohammadreza Nadimi/AP/Scanpix

Saudi Araabia Teherani saatkonna ründamise järel on seoses vägivalla ja süütamisega vahistatud 40 inimest, teatas Teherani prokurör Abbas Jafari Dolatabadi uudisteagentuuri ISNA teatel. Ta lisas, et, järgneda võib uusi kinnipidamisi, ütles.

Vihane rahvahulk ründas eile hilisõhtul Iraani pealinnas Teheranis Saudi Araabia saatkonda, avaldades protesti prominentse šiiavaimuliku Nirm al-Nimri hukkamise üle, teatas uudisteagentuur ISNA.

Iraani suuruselt teises linnas Mashhadis panid meeleavaldajad põlema Saudi Araabia konsulaadi, teatasid uudisteportaalid.

Saudi võimud hukkasid eile 47 terrorismi eest surmamõistetut, teiste seas 56-aastase al-Nimri, kes oli võtmefiguur Saudi Araabia valitsusvastastes meeleavaldustes riigi idaosas 2011. aastal.

«Tulekahju hävitas osa saatkonna interjöörist,» ütles üks pealtnägija Teheranis AFP-le.

Politseinikke on kõikjal, nad ajasid meeleavaldajad laiali, mõned protestijad võeti vahi alla, seletas ta.

ISNA teatel õnnestus meeleavaldajatel tungida saatkonnahoonesse, kuid politsei ajas nad sealt minema.

Foto: TIMA Agency/REUTERS

Iraani meedia teatel palus välisministeeriumi kõneisik Hossein Jaber Ansari politseil kaitsta Saudi Araabia diplomaatilisi esindusi Teheranis ja Mashhadis ning hoida ära meeleavaldusi nende objektide ees.

Foto: TIMA Agency/REUTERS

Saudi Araabiat ootab seoses kõrge šiiavaimuliku hukkamisega taevane kättemaks, ütles Iraani kõrgeim juht ajatolla Ali Khamenei pühapäeval pärast protestijate rünnakut kuningriigi Teherani saatkonnale.

«Selle märtsi ebaõiglaselt valatud verel on tagajärjed,» ütles Khamenei Iraani kõrgetele vaimulikele. «See õpetlane ei ässitanud inimesi relvi haarama ega haunud salaja vandenõusid.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles