Soome astus samme laevaga saabuvate migrantide pidurdamiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi ja Eesti vahet sõitvate laevadega Soome siseministeeriumi sõnul probleemi pole.
Rootsi ja Eesti vahet sõitvate laevadega Soome siseministeeriumi sõnul probleemi pole. Foto: Rajavartiolaitos/AP/Scanpix

Pärast seda, kui Finnlines oma Travemünde-Helsingi liinil turvakontrolle tihendas, ei saa dokumentideta varjupaigataotlejad enam Saksamaalt Soome reisida ning dokumentideta varjupaigataotlejate maalepääsemine on äärmiselt keerukas, väidab põhjanaabrite siseministeerium.

Finnlines nõuab oma reisijailt enne laevale laskmist viisade või elamislubade näitamist.

«Asüüliotsijate reisid Soome muutuvad äärmiselt keerukaiks, kui nad on teele asunud vajalike dokumentideta,» ütles Soome siseministeeriumi kantsler Päivi Nerg.

Nergi sõnul pole midagi iseäralikku selles, et laeva tulevatelt inimestelt kontrollitakse vajalike dokumentide olemasolu. «Isikud peavad olema tuvastatavad ja korrektsete paberitega,» rääkis ta.

Ministeerium palus Finnlinesil kontrolli tihendada pärast seda, kui järjest enam varjupaigataotlejaid hakkas Soome tulema nende alustel. Travemünde-Helsingi liinil on kuus reisi nädalas. Enne jõule tuli igalt neist keskmiselt 20-25 varjupaigataotlejat.

«Tallinna ja Stockholmi liinidel pole meil mingeid probleeme olnud,» rääkis Nerg. «Neilt liinidelt dokumentideta inimesi Soome pole tulnud.»

Mullu esitati põhjanaabritele 32 478 varjupaigataotlust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles